Мястото е улица "Ташко Малев", в нормален делничен ден. Преминаването на автомобилите е силно затруднено, а причината - улицата се намира в центъра на града, но не е включена в обхвата на Синя зона, предаде репортер на "Фокус". 

По повод трудното преминаване, потребител на социалната мрежа Facebook пише: 

"Паркиране и от двете страни, което всеки ден затруднява разминаването. Улицата е близко до центъра и се използва за безплатен паркинг извън Синята зона. Община Благоевград и Илко Стоянов е време да обсъдят разширяване на Синята зона, да се направи маркировка и да се поставят знаци навсякъде и е време КАТ да следи за нарушители дори и по малките улици. 

Хубаво е, че се сменява уличното осветление и се оправят някакви площадки и пейки, но градът има сериозни проблеми, които не търпят отлагане!".

В Благоевград от няколко години се говори за сериозен проблем с паркирането в централна градска част. Паркоместата са малко, а автомобилите се увеличават с всеки изминал ден. 

Подобен проблем с движението има и по улица "Шар планина", където дори се е случвало автобус на градския транспорт да не може да премине.