Д-р Аргир Аргиров е новият шеф на РЗИ - Пловдив. Със заповед на министъра на здравеопазването от вчера той е назначен за директор на здравната инспекция. Това потвърди пред Plovdiv24.bg самият той.

Новият шеф не пожела да коментира причините за освобождаването на д-р Сийка Димчева. "Уволнена е. Питайте министъра защо" - натърти той.

Д-р Аргир Аргиров е специалист по вътрешни болести. Завършил е магистратура по здравен мениджмънт. Започва работа като началник на Медицинската служба на Гранични войски в Любимец, след това става ординатор в общинската болница в Раковски, а по-късно работи в първо и второ вътрешно отделение на МБАЛ "Пловдив".

Дълги години е заместник-директор на болницата, след което става нейн изпълнителен директор. В последствие е назначен за прокурист на бившата окръжна болница. Заради управленския пост се налага да напусне общинския съвет на Пловдив, тъй като  УМБАЛ "Пловдив" е търговско дружество с общинско участие. 

Изпълнявал е длъжността заместник-директор на РЗИ - Пловдив.

В момента е общински съветник от групата на ГЕРБ. На въпрос дали ще остане в общинския съвет, д-р Аргиров отговори, че ще прецени как да постъпи.

Като акцент в работата си в РЗИ определя реформата в ТЕЛК. Паралелно с това ще движи текущите задачи. Деловата му програма за утре включва онлайн срещи с представители на Министерство на здравеопазването и на НОИ.