Успешно премина есенната кампания "Капачки за бъдеще“ в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Десетки бяха хората от Кюстендил и региона, събирали пластмасови капачки и кенчета и донесли ги днес на обособения пункт от "Клуб за бъдеще“ – Кюстендил. Голям брой бяха и доброволците, включили се в есенното издание на кампанията.

"Моите впечатления са, че с всяка следваща кампания става все по-добре. Има и изключения, донасят се суровини, които все още не приемаме и не се рециклират. Доста хора се включват да ни помагат, доста суровини имаме, а нагласата е позитивна“, каза Любомира Велинова от организаторите на кампанията.

Тя посочи, че със събраните средства ще се закупи медицинска апаратура за детските отделения. Вече е направен съответният списък.

"Имаме доста повече капачки от очакваното. Има доста хора които ни помагат. Вече не само оставят капачки, но се връщат и ни помагат“, каза Здравко Велинов от "Клуб за бъдеще“ в Кюстендил. Той призова всички, които не са успели да се включат в тазгодишната кампания, да се подготвят за пролетната - догодина.