Есенният базар донесе във Видин много слънце, настроение и радост. В почивните дни той събра стотици хора-млади, стари, деца и младежи в пространството пред 130-годишната сграда на видинския драматичен театър, край голямата река Дунав, видя репортер на "Фокус“. Топлото време, многото щандове, предлагащи   ръчно изработени сувенири и различни вкусотии, бяха магнит за хората. В крайдунавския парк на едно място си дадоха среща занаятчии, творци и артисти от цялата страна. В работилниците за сладкиши и картички всичко бе подчинено на темата  "Хелоуин", на щанда за кафе всеки можеше да открие нещо за себе си, да опита  от стандартното еспресо от машина, насипно кафе,  приготвено на място кафе на пясък в джезве или да си закупи сувенири, цветя и сапуни от кафе.

На есенния базар имаше авторски бижута, керамика, сувенири, акварели, декорация за дома, различни лакомства, местно произведени хранителни стоки.

Базарът по традиция предложи и атрактивни занимания за малки и големи – в театралната работилница на младата актриса Десислава Цветкова всеки откри и съпреживя радостта от това да бъде актьор.

На базара си дадоха среща много приятели, творци и занаятчии. Стотици родители с децата си, деца със своите баба и дядо, младежи и ученици, възрастни хора, туристи се радваха на златната есен и базара.

Есенният базар даде началото на празниците посветени на  празника на Видин – Димитровден.

Инициативата "На есенен базар сме!" се организира за втора година в пространството край сградата на драматичния театър във Видин от платформата за събития Sтетика.