Есенната кампания "Капачки за бъдеще“ стартира в Кюстендил, предаде "Фокус“. Тя ще започне от 9.00 часа на паркинга на един от големите хипермаркети в Кюстендил, при булевард "Македония“. Продължителността й е до 13.00 часа.

"Клуб за бъдеще“ – Кюстендил приканва всички да се включат в кампанията, насочена към събирането на средства за закупуване на медицинско оборудване в детските отделения на болниците.

Прякото участие в кампанията е с предаването на капачки или кенчета в обособения на паркинга пункт. Приемат се пластмасови капачки с номер, изписан на пластмасата – 2 или 5. Кенчета трябва да са алуминиеви, с номер 41. Кампанията може да бъде подкрепена и финансово, чрез дарение или закупуване на някои от благотворителните стоки, средствата от които ще отидат за каузите на "Капачки за Бъдеще".

"Ако имате свободно време и не ви е проблем да запретнете ръкави,  сте добре дошли като доброволци за сортирането, разпределянето и товаренето на капачките и кенчетата. Няма да откажем и консумативи като макетни ножчета, плътни работни ръкавици, свински опашки, мокри кърпички и най-вече вода за пиене за доброволците, тъй като от това винаги има нужда“, споделят организаторите на кампанията в Кюстендил.