Четиридневен Есенен панаир тече във Велико Търново. Събитието се превърна в традиция и от няколко години се организира в средата на октомври. Мястото е добре познато на търновци – цирковата площадка по пътя София – Варна, предаде кореспондент на "Фокус“.

Там са разположени забавления за малки и големи - виенско колело, въртележки, стрелбища, интерактивни коли, влакчета, блъскащи колички, батути, бирарии и други кулинарни кътове.

За първи в района има и "Алея на занаятите“, в която сръчни творци от цялата страна презентират своите произведения от дърво, метал, стъкло.

За най-малките са предвидени детски партита с мечета и други приказни герои, а вечерите завършват с концерти на изпълнители от различни жанрове.

Проявата, обаче, се оказа ябълка на раздора. Още в първия ѝ ден в социалните мрежи се появиха постове от недоволни жители на града, които се оплакват от шума, мизерията и поп фолк музиката. В близост има доста блокове и хората заявяват, че организаторите и участниците в панаира не се съобразяват с тях.

"От години е така, ужасяващ звук и поне три възглавници върху главата! Воят е умопомрачаващ“, пише една от потребителките.

"Нормално ли е? Можете за тези четири дни да се редуват стиловете в музиката! Ама нали кебапчета, бира и Чалга!!!“, отговаря друг възмутен търновец.

Не липсват и коментари, които защитават проявата или поне уточняват, че тя не е толкова лоша и четири дни не са чак толкова много време.

"Заради мрънкачи като вас ще застроят и това място, ГОЛЕМИ ГРАЖДАНИ“, заплашва друг потребител.

Организатор на Панаира е Община Велико Търново. Входът за него е свободен и той продължава до 19 октомври.