Решението за председател на Столичния общински съвет бе компромисно. За никой от БСП не бе лесно да подкрепи кандидат на друга политическа сила, особено тази, която беше и в кметската надпревара, доста сериозен опонент. Но нашата група си дава сметка, че така не може да продължава. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Еньо Савов от БСП.

"Това беше едно трудно решение, но все пак отговорно, защото трябва да започне да работи Общинския съвет, а това за съжаление законово преминава през избора на председател. През времето се опита да се омаловажи тази позиция, но истината е, че това наистина е сериозна позиция, която ще дава тон, насока, темпо на работата на Общинския съвет от една страна, и от друга страна това, което за нас е важно, е да, той е пръв сред равни, но въпросът е какви политики ще защитава, защото сме равни като общински съветници, но все пак имаме различни виждания за развитието на града ни. Така че това ще изискаме още от следващото заседание от новия председател. Това е един кредит на доверие, който даваме", отбеляза общинският съветник

По думите му ситуацията и кризата, в която Столичния общински съвет е изпаднал и от които страдат софиянци, са наложили да се намери решение: "Разбира се, че за нашата група това не беше най-доброто решение. Ние имаме колективен орган, който взе това нелеко решение да подкрепим, за да може да се отпуши работата на Общинския съвет, и това вече е резултатът. Ние следваме колективните си органи като партия със структура и организация.