Налага се нощните заведения да спрат работа при навлизане в Тъмночервена зона. Това каза областният управител на Смолян Емил Хумчев, в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“

"Това решение въобще не е емоционално, то е продиктувано от един дълъг анализ, и желанието на отговорните наши съграждани, които са си поставили ваксини, и които се грижат и пазят своето здраве, да вземем такива мерки. Аз разбирам притеснението на хората, които са в този бранш“, увери Хумчев.

Той изрази надежда за разумен диалог с бранша на насрочената за 15.30 часа среща.

"Днес организирахме среща с тях следобед по тяхно желание да поговорим за реалния контрол, който трябва да се осъществява в тези заведения. Защото това, което ние научаваме и получаваме като сигнали, е доста обезпокоително“, допълни областният управител“.

Емил Хумчев допълни, че решението на Областния щаб е за прекратяване на масови мероприятия на закрито. Тези, които са на открито ще провеждат при спазване на дистанция и строг контрол.

"За съжаление, в момента отново имаме покачване – вече сме на 610 заразени на 100 хиляди души, което ни поставя под реалната заплаха от локдаун. Ако тази тенденция продължи в следващите няколко дни, това вече няма да зависи толкова и от нас на местно ниво, ще имаме ограничения от Министерство на здравеопазването“, посочи областният управител на Смолян.

Евелина БРАНИМИРОВА