Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев уважи започването на 100-годишнината на Иван Раев от името на жителите на община Чепеларе, съобщиха от Община Чепеларе. Представители на общината го изненадаха в дома му с торта, а той ги посрещна с плодове от природата, усмивка и мъдри думи. Пожела им спокойствие и на шега помоли г-н Хаджиев да му обещае, че ще го покани на неговата 100-годишнина.

Запазил себе си като ненадминат кавалер, не пропусна да подари на всички цвете от градината си и през цялото време стоя прав.

99-годишният Иван Раев е може би най-възрастният активен скиор. Той твърди, че ските му дават здраве и че всеки може да се научи да кара ски стига да има желание.

"Навсякъде ме питат на колко години съм, отговарям - не се интересувам по този въпрос", сподели с усмивка рожденика. Няколко години бях ръководител на плуване в открито море, допълва той. Тибетците се поздравяват с думите: "Да стареем здрави!" Това пожела на жителите на общината, а на въпроса "каква е тайната на дълголетието и здравето"  99-годишният Раев отговори: "Тайната е да се храним с плодовете на природата, да не преяждаме и да спортуваме."