Община град Добрич най-вероятно ще търси единен подход в бъдещото развитие на Архитектурния етнографски комплекс на открито (АЕМО) "Старият Добрич“. Това заяви днес по време на редовното заседание на Общинския съвет Елка Димова, зам.-кмет с ресор "Финанси и общинска собственост“, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. През 2023 година изтича значителен брой договори за концесия (14) в етнографския комплекс, отбеляза Елка Димова.

Два (за ковачницата и сладкарницата) са прекратени тази година по желание на концесионерите поради икономически сложната обстановка. Още 7 договора изтичат през 2024 година. Според зам.-кмета и на база проведени разговори в предходни години е удачно да се помисли за единен подход в по-нататъшното управление на комплекса. Ще се търси и мнението на общинските съветници.

Елка Димова допълни, че на този етап е вероятно да бъдат сключвани нови концесионни договори в рамките на до две години, за да се промени подходът в управлението на комплекса от 2025 година нататък и той да продължи да съществува.

Жулиета НИКОЛОВА