Кандидатът за кметът на Куклен адв. Елена Филева приятно изненада

преподавателите в Куклен по случай днешния Международен ден на учителя.

Директорите на трите учебни заведения на територията на община Куклен - Детска градина "Приятели", Средно училище "Отец Паисий" и Професионална гимназия по селско стопанство - гр. Куклен, получиха поздравителни адреси, цветя и подаръчни пакети.

Адв. Филева бе придружена от общинския съветник Асен Аврамов.

В поздравителния адрес се подчертава, че българският учител винаги е бил и ще бъде духовен обединител, извор на светлина и родолюбие, от който всички ние черпим мъдрост, знания и сила за изпитанията на времето.

"Картинна азбука" бе специален подарък за детска градина "Приятели". Изданието е илюстрирано с предмети от бита и традициите на българина. Учебното помагала е изработено и осигурено от Сдружение "Хайдути", които работят за съхранение на българщината на територията на областта.

"Необходимостта от училище и учители е била и ще бъде. Националният ни дух има нужда от вашата подкрепа" - добави кандидат-градоначалникът.

Учителите от Куклен благодариха на гостите за оказаното внимание

и жеста към тях. "Радваме се за оценката Ви и уважението към труда и професията ни. Успяхте да ни изненадате приятно! Благодаря на общински съвет Куклен, за подкрепата, която оказа на нашето училище през изминалите четири години." заяви директорът на Средно училище " Отец Паисий " град Куклен.