Престъпна група за разпространение на наркотици е задържана в нощта на събота срещу неделя в Слънчев бряг. Групата, изградена изцяло от чужденци от Гана и Нигерия, е търгувала с марихуана, екстази и кокаин. Цената на стоката е варирала според "адекватността" на клиента. Така една цигара марихуана се продавала от 30  до 90 лв., а половин грам кокаин – от 120 до 160 лв. Информация от акцията дадоха пред медиите директорът на ОДМВР – Бургас ст. комисар Калоян Калоянов, зам.- окръжният прокурор на Бургас Манев и наблюдаващият прокурор Мирослав Илиев, предаде репортер на "Фокус".

"Групата се наблюдава от нашите служители в продължение на около 2 месеца. Състои се от 8 човека със ясна изразена йерархична структура. Шестима от тях са граждани на Нигерия, а двама на Гана и са със статут на постоянно пребиваващи. Престъпната им дейност се състои в това да организират разпространението на наркотични вещества на територията на Слънчев бряг", разкри ст. комисар Калоянов.

Дрогата – екстази, марихуана и кокаин, е била продавана основно на централната алея в Слънчев бряг. Характерно за групата било, че използвали тайници за съхранение на наркотиците, които се сменяли всеки ден и се зареждали в обедните часове. В групата е имало човек който се занимавал в "чистене". Неговата дейност била да обикаля с велосипед и да следи за полицаи.

В тайниците, както в 3 от жилищата, обитавани от пласьорите, са открити над 50 джъмпера с кокаин, над 100 с марихуана, 140 таблетки екстази, както и около 20 хил. лв.