Съдбата на сградата на БНБ, за която не веднъж сме говорили, не е ясна все още, защото бе решено да се определи с конкурс. Идеята на общината е сградата да бъде оживена и да се превърне в поредното притегателно място на най-дългата пешеходна зона в Европа - Главната в Пловдив.

Дойде време, в което вече може да се каже кои са трите проекта за обновяване на бившата сграда на БНБ, които са отличени от общо получени 42 предложения от страната и чужбина. Подборът е направен от експертно жури с председател зам.-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов. Днес именно той ще ни разкаже повече за отличените проекти и каква ще бъде съдбата им оттук нататък.

Във втората част на предаването ни ще чуем едно вълнуващо интервю с Влади Ампов - Графа, който избра Пловдив, за да представи грандиозното закриване на "Най-щастливото си турне“ на лятото на 11 август, на Античния театър. Ексклузивното интервю с Графа можете да чуете само при нас.

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус“ на честота 89.9 MHz всеки вторник, от 14.00 до 15.00 часа. Повторението е в неделя от 22.00 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.