ММА боецът Иван Запрянов е привлечен като обвиняем за извършени от него нарушения на закона, научи "Фокус".

В отговор на наше запитване от Районна прокуратура - Пловдив потвърдиха нашата информация: 

"Във връзка с Ваше запитване Ви уведомяваме, че по наблюдавано от Районна прокуратура – Пловдив досъдебно производство са повдигнати две обвинения спрямо лице с посочени от Вас три имена и инициали И.И.З. Те са за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 от Наказателния кодекс и за закана с убийство – престъпление по чл. 144 ал.3 от Наказателния кодекс.

Досъдебното производство е било образувано през март 2023 г. Първоначално спрямо И.И.З. е била взета мярка за неотклонение "гаранция“ в размер на 5000 лева, която е била обжалвана от обвиняемия и със съдебно решение му е била наложена мярка за неотклонение "гаранция“ в размер на 1000 лева.

Разследването по делото ще приключи в законноустановения срок и наблюдаващият прокурор ще се произнесе с акт по същество.".

"Фокус" припомня, че Запрянов се спряга за най-вероятния нов началник на отдел "Спорт и младежки дейности" в Община Пловдив на мястото на легендарния футболист Петър Зехтински, който подаде оставка. За участие в обявения от градската администрация конкурс документи подадоха Иван Запрянов и Георги Делов. Вторият обаче не е допуснат, тъй като няма изискуемия за длъжността минимум от 4 години ръководен професионален опит и диплома за завършено висше образование със специалност "Спорт". 

Така ММА боецът остана с реален шанс да оглави отдела. След разкритието, че спрямо Запрянов има повдигнати обвинения по Наказателния кодекс, не е ясно дали общинското ръководство ще се реши да попълни екипа си с компрометирана личност. 

Иван Запрянов беше кандидат за кмет на район "Западен" от ЗС "Александър Стамболийски" на местните избори през 2019 г.