Среднощен масов бой предотвратиха полицаи от Горна Оряховица. От Областна  

дирекция на МВР - Велико Търново уточняват, че екшънът започнал малко след 22:30 часа снощи в железничарския град с преследване между две коли. Гонката тръгнала от гаровия район към централната част на Горна  Оряховица.

По първоначална информация едното превозно средство застига и блъска другото, с което се стига до катастрофа. По данни от сигнала от единия автомобил са слезли двама мъже с бухалки и нанесли множество удари по тялото на водача на втория автомобил.

Пристигналите на място полицейски служители установяват, че на местопроизшествието бързо се струпват граждани и назрява напрежение. Извършителите не са там. Със съдействие на служители от жандармерията и служители от сектор КП при РУ Горна Оряховица назряващият конфликт  е потушен.

Установени са двете превозни средства, собствениците им и водачите. Причината за възникналата ситуация е стара вражда между пътниците в двата автомобила. Шофьорът, причинил пътнотранспортното произшествие, е задържан за срок до 24 часа. 22-годишният мъж отрича да е имал бухалка, и твърди, че потърпевшият имал нож. Също отрича да е управлявал той превозното средство причинило инцидента, и посочва брат си, който до момента не е установен.

Пробите с техническо средство за алкохол или наркотични вещества на водачите са отрицателни.

В РУ Горна Оряховица е образувано досъдебно производство. Разследването за изясняване на фактическата обстановка продължава.