След 3 години труд, екопътеката Пещерно жилище "Чая" е почти в готовия си вид, маркирано е трасето, оформени са пътеките, поставено е видео наблюдение изградени са кътове за отдих. Пещерното жилище е осветено и защитено с метална решетка, съобщиха от Община Чепеларе.

През месец Август предстои продължаване на археологичните проучвания, като заелите се с инициативата се надяват на нови и още по интересни находки, които да обогатят фондовете на Музея на родопския карст, както и знанията ни за най- ранните заселници на територията на Община Чепеларе.

Крайната цел е все по близо, а именно превръщането на жилището в Музей "на живо" представящ начина на живот на нашите предци.

Така чепеларци и техните гости вече могат да се насладят на една много атрактивна, образователна и интересна екопътеката, която вече посреща първите си туристи за това лято.

Това е факт благодарение на доц. д-р Костадин Кисьов и София Христева ръководещи проучванията на жилището, Община Чепеларе осигурили финансирането на проекта, Стилян Цветков, Васил Учиков, Юри Чолаков, Валери Иванов хвърлили много работа по всички етапи от реализацията на идеята.