Заместник-кметът на Община Разград Елка Неделчева участва в заключителна среща за финализиране на проектни дейности на ПГХТБТ “Мария Кюри“ по "Еразъм +“ и поздрави екипа на училището за успешната му реализация.

Гимназията реализира проекти, свързани с мобилност на ученици и учители, от 2019 г. и след мобилности в Торино, Италия, в Сарагоса, Испания в Болоня, Италия, вече е акредитирана по "Еразъм+“, което означава, че до 2027 г. всяка година трябва да реализира подобен проект. През отминалата учебна година посещението за обмяна на добри практики е било в португалския град Коимбра – разказа директорът на ПГХТБТ Ширин Емин-Гариб. 

С презентации за посещенията на две ученически групи разказаха ръководителите на групите Албена Илиева, която е и координатор на проекта, и Валентина Александрова.

Заместник-кметът Елка Неделчева поздрави ръководството и учителите в ПТГХТ “Мария Кюри“ за усилията, които полагат да се модернизира училището и възпитаниците му да получават съвременно европейско образование и да имат самочувствие, че са конкурентни след завършването си както у нас, така и в чужбина. Заместник-кметът Елка Неделчева изрази надежда, че където и да отидат учениците от ПГХТБТ, ще се върнат в родния Разград, за да допринесат за развитието на региона, в който вече има криза за квалифицирани кадри в различни сфери. "Убедена съм, че практиките, които сте провели в Португалия, са разширили кръгозора ви, а и са обогатили опита на вашите учители“ – каза още г-жа Неделчева.

Ръководството на училището получи поздравления и от началника на Регионалното управление на образованието Ангел Петков.

Участници в заключителното събитие бяха ученици и учители от ПГХТБТ“Мария Кюри“, както и директори на други професионални гимназии в Разград.