През последните три денонощие екипите на РДПБЗН – Русе са реагирали на 11 сигнала и са извършили едно дежурство по време на обществено събитие, съобщиха от ОДМВР-Русе.

Пожари без материални загуби, общо 8 броя, огнеборците са гасили в сухи треви и в отпадъци на адреси: в с. Кацелово, в гр. Сеново, в района на бул. България в Русе, в с. Ботров, на бул. Христо Ботев в Русе, в с. Пиргово,  в гр. Две могили и в с. Борисово.

На  6 септември, за времето от 15:07 до 15:50 часа, два екипа пожарникари от Първа РСПБЗН – Русе са се отзовали на сигнал за дим в жилищен блок в кв. Дружба 3 - бл. МНО-6. При пристигане на място е установено, че е била запалена изтривалка пред един от апартаментите, чийто собственици не са били в града. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при пушене.

На 7 септември, за времето от 00:42 до 03:00 часа, служители на ССОД – Русе са оказали помощ, след възникнал пътен инцидент на кръстовището между бул. Христо Ботев и бул. Н. Бозвели в Русе, където кола се е ударила в стълб и водачът е загинал на място.

В 16:08 часа на 7 септември два екипа от Първа РСПБЗН са реагирали на сигнал за горяща къща на адрес на ул. Мальовица в Русе, който се е оказал лъжлив. При проверка на посочения адрес и обход в района не е установен пожар.

На 8 септември  екип от РСПБЗН – Бяла е осъществил дежурство за противопожарна охрана по време на провеждащо се събитие в района на Моста на Колю Фичето.