Екип от трима водолази от Монтана започна издирването на изчезналото във водите на Дунав край село Връв момче,  предаде репортер на "Фокус“. 15-годишният Даниел Панцев изчезна във водите на река Дунав край видинското село Връв, снощи  около 20 ч.,до момента няма и следа от него. 

Сигналът е подаден към този час в ОД на МВР -Видин и веднага е започнало издирването му, съобщи за "Фокус“ комисар Петър Коцин, директор на видинската полиция. По първоначална информация момчето, което е ученик във видинската професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров“, е гостувало на баба си Валентина. Заедно със още трима свои връстници решили да поплуват  в река Дунав. Момчетата скочили в реката от пристанището, но Деян, както го знаят, така и не излязъл, разказват очевидци. Според местните рибари мястото е много опасно за скачане във водата и плуване. Водата е с голяма дълбочина и има водовъртежи, които са опасни. На дъното пък има и големи камъни.

От снощи е организирано издирване, в което са се включили катери на "Гранична полиция" и екипи на полицията и пожарната във Видин и Брегово. За инцидента са информирани всички Областни дирекции на МВР по течението на река Дунав, съобщиха от видинската полиция.

Днес  към 15 часа издирването продължава в акваторията на пристанището във Връв от водолазен екип, катер на "Гранична полиция“, на мястото на инцидента има полиция и пожарникари. Температурата на въздуха на сянка е 38 градуса и жегата е непоносима.