Общинското ръководство в Свищов провери готовността на учебните институции за новата година. От месната администрация уточниха, че всички училища, с изключение на едно, ще посрещнат учениците си официално на 16 септември, предаде кореспондент на “Фокус".  Ремонтите в СУ “Димитър Благоев" ще продължат и след началото на учебната година.

Учениците от школото ще провеждат занятията си по график, както следва: подготвителната група и начален етап /от първи до четвърти клас/ - в сградата на ОУ "Филип Сакелариевич“;

учениците от пети до десети клас - в сградата на Учебна база "Проф. Бъров“ при СА "Д. А. Ценов“ /Колежа/;

учениците от единадесети и дванадесети клас в сградата за професионално обучение на СПГ "Алеко Константинов“ /бившия Химически техникум/.

Във всички помещения са осигурени необходимите условия за пълноценен учебен процес.

От Община Свищов посочиха още, че във всички образователни институции е имало текущи ремонти, обновяване и освежаване на помещенията. Цялостна реконструкция е направена на физкултурните салони в СУ "Цветан Радославов". Ръководствата на школата са в очакване за подписване на административни договори с МОН за изграждането на STEM центрове в тях.

Всички учебни заведения са кадрово обезпечени и гарантират транспортната осигуреност на всички пътуващи ученици.

Първият учебен ден ще започне в 9:00 часа на 16 септември, като по традиция тържествата ще бъдат уважени от представители на общинското ръководство, което ще зарадва всички първокласници със специално подготвена за повода книжка с послание от кмета на общината Генчо Генчев.