Едно пъстро, интересно и различно събитие започва от днес в Гоце Делчев, предаде репортер на "Фокус".

Броени часове остават до началото на първото издание на "Орница фест". Фестивалът ще се проведе в Градския парк.

Днес от 19.00 часа програмата започва с куклен театър за деца - "Вълкът и седемте козлета" по Братя Грим, от Мая и Митко Димитрови. Драматизация и режисура: Мая и Митко Димитрови. Сценография: Виктория Андрекова. Музика: Петко Т. Манчев. Участват: Димитър Пишев, Ивета Маринова, Мартин Пашов, Светлина Станчева.

В непосредствен контакт с публиката, с много музика, песни и чувство за хумор разказвачите показват, че в живота дебнат опасности, пред които трябва да се изправим с внимание и съобразителност, защото наивността и невниманието може да доведе до необратими последици. 

Чрез най-малкото козле децата ще разберат, че ако са единни и се вслушват в съветите на възрастните, никой "Вълк“ няма да може да ги победи. 

От 20:00 часа в Градски парк публиката ще се наслади на любовта в музиката на Multilingual "The Music Speaks About Love" на 17 езика – джаз концерт.

Сцената ще завладеят традиционна арменска мелодия и езиците: френски, португалски, испански, японски, гръцки, арабски, италиански, немски, шведски, албански, турски, босненски, есперанто, арбарешки, английски, български и други.