Един от символите на столичния район “Изгрев" отново отвори врати за гражданите, научи "Фокус".

"След дълги години разруха и застой, най-сетне един от символите на район “Изгрев", дал името на квартал “Дианабад", отново отвори врати за гражданите!

Басейн “Диана", правоприемник на царската къпалня от началото на миналия век, вече посреща желаещите да спортуват и да се разхладят в софийските горещини.

Като бивш спортист и жител на района, с радост приветствам отварянето на басейна, нещо за което апелирам още от предишния си мандат", заяви кметът на район "Изгрев" Делян Георгиев.

Той не пропусна да спомене, че район “Изгрев" си е върнал още едно загубено през годините богатство.

"Преди няколко години, на работна среща при тогавашния министър на младежта и спорта Радостин Василев, по повод неизпълнение на концесионния договор за стопанисване и управление на НСБ “Диана", заявих категоричното желание и подкрепа на общинската администрация за възстановяване дейността на водните съоръжения. След няколко извършени съвместни проверки на място и по документи, между министерството и нашата районна администрация, направени ревизии и предписания, започна активната работа по реновиране и откриване на обекта. Днес, басейните вече работят.

Район “Изгрев" си върна още едно загубено през годините богатство, а гражданите на София си получиха отново знаковото място за спорт и отдих, в сърцето на “Ловен парк" и квартал “Дианабад". За пореден път доказахме, че когато се работи с мисъл, упорство и любов, няма невъзможни неща. Уверено продължаваме да променяме района си към по-добро и това се вижда. Заедно можем още повече!", добави Делян Георгиев.