С "Дядо вади ряпа“ на Държавния куклен театър в Стара Загора продължава Международният театрален фестивал "Лято, кукли и приятели" във Велико Търново. Постановката ще се играе на сцена "Арт лято“ до Художествената галерия "Борис Денев“ в парка Асеневци от 11:00 часа, предаде кореспондент на "Фокус“. Представлението е дело на Янчо Иванов. В ролите се превъплащават Биляна Райнова и Янчо Иванов.

"Дядо белобради ряпа взе да вади. С две ръце я хваща, силно се напъва, пъшка и опъва – тя се не поклаща...“. Любимата на децата класическа приказка е разказана атрактивно от талантливите кукленици. Героите се раждат пред очите на децата, а фолклорната музика очарова както малките, така и възрастните любители на театъра.

Международният театрален фестивал "Лято, кукли и приятели", организиран от куклен театър "Весел“, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерството на културата. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен.

При неподходящи атмосферни условия представлението ще се играе от 11:30 ч. на сцена в театралния салон на Народно читалище "Искра-1896“ – партньор на фестивала.