Дядо Коледа е специален гост на коледните представления на Държавен куклен театър "Дора Габе“ в Добрич, предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. Актьорите ще представят "Топла приказка от сняг“. Участват актьорите Мила Боянова, Росен Радев и Валентин Иванов. Представление ще се играе днес от 18.00 часа и два пъти на 23 декември - от 11.00 и от 18.00 часа.

След всяко представление Дядо Коледа ще раздава подаръци на най-нетърпеливите и най-послушните деца, обещават от творческия екип на Кукления театър. Родителите трябва да подготвят предварително подаръците за своите деца и да ги оставят на касата на театъра в деня на съответното представление.

Представленията се играят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. От Кукления театър напомнят, че в изпълнение на Заповед № РД-01-890/03.11.2021 г. на министъра на здравеопазването, родители и придружители над 18 г. ще влизат в залата на ДКТ “Дора Габе“ - Добрич само след представяне на един от следните документи: сертификат за ваксиниране срещу COVID; за преболедуване на COVID; PCR тест, направен до 72 часа преди представлението; бърз антигенен тест, направен до 48 часа преди представлението.

Жулиета НИКОЛОВА