Към 11.30 часа днес, движението на моторни превозни средства в двете посоки на граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост 2“ се осъществява без проблеми, предаде репортер на "Фокус“.

Движението към този час не е блокирано от очаквания протест на румънски фермери и превозвачи, обявен за 10 часа днес, каза за "Фокус“ Васил Бенов, изпълнителен директор на българо-румънското дружество, стопанисващо съоръжението над реката. Той допълни, че по информация на колегите си, румънската полиция, не е допуснала протестиращите да блокират подходите към граничния пункт и те са спрени до бензиностанция в близост до пункта, на румънска територия.   

За вчерашния ден, въпреки близо двучасовата блокада, на "Дунав мост 2“ в двете посоки са били обработени и са преминали 3267 МПС, каза Васил Бенов и допълни, че на три часа се уведомяват българските граничните власти, органите на КАТ и полицията за положението на пътя, подходите и  граничния пункт, в случай на увеличаване на опашките, за вземане на необходимите мерки и предотвратяване на блокиране на движението.

От ОДМВР-Видин уточниха за "Фокус“, че полицейски екипи патрулират, контролират и подпомагат движението по Е-79 и подходите към "Дунав мост 2“, за недопускане на образуването на опашки.

При промяна на ситуацията на ГКПП "Дунав мост 2“,  пътуващите ще бъдат уведомени своевременно на сайта на смесеното дружество, добави Васил Бенов.

Ирена Данаилова