Две жени пострадаха при пътни инциденти в Старозагорско през изминалото денонощие, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

Вчера, около 07,30ч. на кръстовището на ул. "Пейо Яворов" с ул."Стръмна" в Стара Загора, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между л.а."Ситроен", управляван от 53-годишен мъж и 84-годишна пешеходка. Пострадала е пешеходката, оказана й е медицинска помощ в болнично заведение и е била освободена. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, отчетен е отрицателен резултат. В сектор "Пътна полиция" е образувано досъдебно производство.

На същия ден, около 19:13ч. на път извън републиканската мрежа, находящ се в землището нагълъбовското село Искрица, на около 1 километър южно от път III-5504 / гр. Гълъбово - с. Мъдрец/, е настъпило друго пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между л.а."Опел", управляван от 53-годишен мъж и л.а."Мерцедес", управляван от 57-годишен мъж. Пострадала е 49-годишна жена, пътувала в л.а."Опел". Оказана й е медицинска помощ в болнично заведение и е била освободена. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати. В РУ-Гълъбово е образувано досъдебно производство.