Две възрастни пешеходки са пострадали при пътни инциденти в Стара Загора и Казанлък, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 9 септември, около 09.45ч. на бул."Св. Патриарх Евтимий" в Стара Загора, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между л.а."Опел", управляван от 57-годишен мъж и 75-годишна жена, която се движела по пешеходна пътека. Пострадала е жената, обслужена е амбулаторно и е освободена, без опасност за живота. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат. Местопроизшествието е посетено и обслужено от полицейски екип.

На същия ден, около 12.00ч. на кръгово кръстовище на ул. "Кирил и Методи" с ул. "Чудомир" в Казанлък, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между л.а."БМВ", управляван от 36-годишен мъж и 77-годишна пешеходка, която се движела по пешеходна пътека. На жената е била оказана медицинска помощ и е освободена без опасност за живота. Водачът и пешеходката са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, отчетени са отрицателни резултати. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на РУ-Казанлък.