Окръжен съд Пловдив изпрати в затвора джебчийките Малинка Найденова и Гергина Тодорова, които на 04.06.2023 г. са откраднали портфейл с кредитни карти от раницата на клиентка в популярен магазин за домакински потреби, предаде репортер на "Фокус".

Защитниците на двете ловки дами успяха да сключат желаното споразумение с прокуратурата и бяха осъдени на две години лишаване от свобода за Гергина, както и година и десет месеца за Малинка при строг режим. 

Всяка една от двете има над 5 присъди за кражби през времето, а в момента Малинка се намира в сливенския затвор, защото е извършила ново престъпление в условие на продължаващо такова.

В залата стана ясно, че Районен съд Пловдив скоро ще разглежда друго дело свързано Гергина, която не е успяла да се порадва на свобода си дори и две години, защото последното й напускане на затвора е бил 31 декември 2021 година.  

Потърпевшата Мария Делчева присъстваше лично в зала и преди споразумението получи открадната й сума от 670,30 лв. Тя беше изключително емоционална, благодари за всички присъстващи за помощта и сподели, че не е вярвала парите да й бъдат върнати.

Двете са комшийки от село Труд вече ще бъдат и съседки в затвора, а пловдивчани ще могат да са спокойни, че в града се разхождат две джебчийки по-малко.