Две къщи и 15 дка овошки изгоряха при пожари във Великотърновско през изминалото денонощие. Това показва справка с бюлетина на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението".

Малко преди 6:00 часа сутринта вчера на тел. 112 е получен сигнал за запалена къща във великотърновското село Леденик. Пламъците, които са предизвикани от късо съединение, са изгорили част от покрива, домашно имущество, ел. инструменти и част от изолацията на имота. Има и опушени стени. За щастие няма пострадали граждани.

Около 10:30 часа се е запалила овощна градина в Горско Ново село. Изгорели са 15 дка с дръвчета. Бързата намеса на огнеборците от Горна Оряховица е спасила 20 дка смесена гора и други 10 дка овощна градина.

През нощта срещу сряда е горала и друга къща - в стражишкото село Кесарево. Тук причината за пожара е човешка небрежност. Изгорели са част от мебелите на стопаните, но за щастие и тук няма ранени.

От Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на  населението" отново апелират гражданите да са изключително внимателни при боравенето с огън. Рискът от горски и полски пожари във Великотърновска облат остава висок.