Две са отворените оферти в обществената порчъка за избор на изпълнител за изготвяне на технически проект и строителство /инженеринг/ при укрепването на част от пътя Твърдица - Елена. Това съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура".

Става въпрос за участъка по път ІІІ-662 Твърдица – Елена от 47-ми до 53-ти км в област Велико Търново, пропаднал заради свлачище.

Предложения са подали ДЗЗД "ТВЪРДИЦА - ЕЛЕНА“ и "БГ ЛЕНД КО“ АД.  ДЗЗД "ЕМГ 2024“, в което са: "ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА“ АД, "ГЕОТЕХНИКА – АБС“ ООД, "Маранд Строй“ ЕООД.

Индикативната стойност за укрепване на пътните участъци в област Велико Търново е 9 520 192,50 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 360 дни.

От АПИ допълват, че офертите в поръчката за избор на изпълнител за изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) при укрепването на пътни участъци, засегнати от свлачища и срутища, в областите Сливен, Велико Търново, Софийска и Враца са общи 14. Проектите кандидатстват за финансиране по Програма "Околна среда“ 2021-2027 г. Индикативната стойност на поръчката за проектиране и строителство е 35 573 269,88 лв. без ДДС.

Подадените оферти са за 4 обособени позиции.

В първата е трайното укрепване на 6 участъка от път III-662 Твърдица - Елена. Те се намират в отсечката от 38-ми до 41-ви км в област Сливен.