Две благотворителни инициативи организират преди Коледа и Нова година младежите от Ротаракт клуб – Велико Търново, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Велико Търново.

Те канят всички жители и гости на старата столица да се присъединят към кампаниите им "За малките герои" и "За лапичка с любов". Всеки, който иска да подкрепи двете акции, може да го направи като посети къщичката на Коледния базар в парк "Марно поле“ на 18 и 19 декември между 10.00 и 19.00 часа и си купи нещо. В дървеното павилионче ще се предлагат магнити, календари и ръчно изработени сувенири. Там е подреден и базар под надслов "От деца за деца“, който е съставен изцяло от хендмейд творби. Помощ в изработката са оказали малчуганите от ЦДГ "Слънчево дом“ и тези от първа група на ДГ "Пролет“ в Севлиево, на които ротарианците специално благодарят.

Парите от двете компании ще бъдат на 100% дарени за някоя от каузите.

Целта на "За малките герои“е да подобри на условията в детското отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“. Идеята е с със средствата да бъдат реновирани стаи.

"За лапичка с любов" е инициатива, с която ще бъде подкрепен Общинският приют за кучета.

"Ние вярваме, че чрез добрината сме способни да спасим света! Наближаващите празници ни вдъхновяват да споделяме своята топлина“, споделят младежите от Ротаракт клуб.