Двама жители на стамболовското с.Голям извор са задържани за държане на наркотик, съобщиха от ОДМВР-Хасково. На 4-и около 18 часа, пътни полицаи от РУ Харманли са спрели за проверка в града лек автомобил "Рено“, управляван от 36-годишен. В колата с него е пътувал и мъж на 44г., и двамата познати на служителите. В багажното отделение на колата е открит чувал със суха зелена листна маса с тегло 1,7 кг, реагираща при полеви нарко тест на канабис.

Пътните полицаи са тествали водача с техническо средство, което е отчело наличие на метаамфетамин. Двамата са задържани до 24 часа.

Баща и син са били задържани за телесна повреда над жена в Меричлери

Баща и син са били задържани за телесна повреда над жена в Меричлери, съобщиха от ОДМВР-Хасково. На 5-и в 14,10 часа на спешния телефон е сигнализирано за случая. Веднага към мястото – улица "Иван Катъров“ са изпратени служители, които установили 33-годишна с рана на дланта на лявата ръка от брадва.

В хода на изясняването на случката станало известно, че двете страни имат далечна роднинска връзка и стари вражди. След разменени реплики между тях, 42-годишният и синът му на 18г. нахлули в дома на тъжителката и съпруга й, където обидите и разпрата продължили.

В скандала, бащата нанесъл удар с брадва в ръката на жената, след което избягали. След задържането им описали механизма на извършеното деяние и предали брадвата с протокол. Пострадалата е приета в болницата с разкъсна рана на ръката и счупване на метакоронална кост на дланта.

Прегледана и освободена за домашно лечение. Образувано е досъдебно производство.