Криминалисти от РУ-Белоградчик разследват грабеж, извършен призори на 1 октомври в с. Гара Орешец. Към 4.30 часа неизвестни лица взломли входна врата и проникнали в местната здравна служба.

53-годишен стоматолог от Белоградчик, който останал да пренощува там, бил ударен с метален предмет в областта на лицето. Нападателите отнели от чанта в помещението парична сума в размер на около 400-500 лева и избягали.

Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. В хода на предприетите незабавни действия по случая били задържани 18-годишен от с. Медовница и 16-годишен от с. Гара Орешец. Двамата са приведени в полицейския арест. В процес на установяване е съпричастността им към престъпното деяние. Работата на разследващия екип продължава под надзора на прокуратурата. В РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство по чл.198, ал.1 от НК.

В процес на изясняване е съпричастността на двамата задържани и към още едно посегателство, осъществено в нощта на 30 септември срещу 1 октомври – кражба на метална каса с документи от пощенската станция в с. Гара Орешец. Касата била намерена с взломена ключалка, без липси, в района на железопътната гара в селото. Оперативна група е извършила оглед.

Работата на разследващите по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство по описа на РУ-Белоградчик за престъпление по чл.195 от Наказателния кодекс.