Двама мъже са задържани за причиняване на телесни повреди при побой в село Василовци, община Брусарци.

На 21.09.2024 г. около 21,40 часа от ЕЕН 112 в РУ Лом постъпил сигнал, че около 21,05 ч. пред заведение, собственост на фирма, мъже на 53 г. и 27 г. от същото село, по хулигански подбуди нанесли побой на 45-годишен собственик на заведението, при който му причинили множество натъртвания в областта на гръдния кош, без данни за фрактури.

Двамата нанесли удари и на 74-годишна местна жителка, която се опитала да предотврати побоя, при която й причинили фрактура на бедрена кост. Пострадалите са транспортирани до МБАЛ Лом, където след преглед мъжът бил освободен за домашно лечение, а жената била настанена за лечение в отделение по "Ортопедия и травматология", без опасност за живота.

След побоя извършителите напуснали района на заведението. Местопроизшествието било посетено от служители на Участък Брусарци, които снели сведения от свидетели.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия били установени двамата извършители. С полицейска заповед те са задържани за 24 часа.

За случая е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура – гр. Монтана, като предстои внасяне на искане за задържането им под стража до 72 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.