Двама са пострадалите във вчерашните катастрофи на АМ "Тракия", предаде репортер на "Фокус". Заради пътните инциденти по аутобана в Старозагорска област имаше изключително натоварен трафик и множество тапи.

В 18:50ч. в РУ-Раднево е получен сигнал пътнотранспортно произшествие на АМ "Тракия", в района на км 213, в посока гр.София. По първоначална информация, то е между л.а."Фолксваген", управляван от 64-годишен мъж и л.а."Ауди". управляван от 27-годишна жена. Пострадала е 57-годишна жена, пътувала в л.а. "Фолксваген". Тя е настанена за лечение в болнично заведение, без опасност за живота. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело 0,00 и за двамата. В РУ-Раднево е образувано досъдебно производство.

Около 00:20ч., по АМ "Тракия", км.199+600, общ. Стара Загора в посока София, е настъпило друго пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между л.а."Ленд Ровер", управляван от 42-годишен мъж и т.а."Форд", управляван 48-годишен мъж. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, отчетени са отрицателни резултати. Пострадал е водачът на товарния автомобил, който е настанен в болнично заведение, без опасност за живота. В сектор "Пътна полиция" е съставен АУАН.

По първоначална информация, в 19.37ч. на тел.112 в РУ-Гълъбово е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие и в гълъбовското село Разделна, на входа от Стара Загора. Няма пострадали. При посещение на място на полицейски екип е установено, че л.а."Ауди", собственост на 37-годишна жена е претърпял пътнотранспортно произшествие. На мястото на ПТП са били жената и 43-годишен мъж, които пред полицейските служители заявили, че автомобилът е бил откраднат и никой от тях не го е управлявал. Те били на място, за да видят автомобила. Двамата са отказали медицинска помощ и са напуснали местопроизшествието. Работата по случая продължава в рамките на започнато досъдебно производство.