Двама души са пострадали при катастрофи във Великотърновска област през почивните дни.  Това съобщават от Областна дирекция на МВР. 

Вчера следобед, малко след 16:00 часа, по третокласния път от  Павликени към Свищов водач на лек автомобил "Фолксваген тигуан" предприема маневра изпреварване на движещия се пред него лек автомобил "Опел вектра", без да се увери, че изпреварваното от него превозно средство не е подало сигнал за изменение на посоката си на движение. В резултат първата кола удря странично втората, след което излиза от лентата за насрещно движение и се спира в крайпътна нива. 56-годишният водач на първото превозно средство е изпробван за алкохол, пробата е отрицателна. Пътничката в същия автомобил е освободена за домашно лечение с натъртвания в областта на кръста.

Произшествието обработено по административен ред.

Около 18:00 часа на 14 септември /събота/ в Горна Оряховица при облачно време и мокра пътна настилка лек автомобил "Тойота" се движи към село Първомайци с несъобразена скорост. Водачът – мъж на 20 години от  Лясковец,  губи контрол над управлението, излиза вляво от пътното платно и се преобръща. Пострадалият шофьор е прегледан в областната болница, където му е поставена диагноза контузия на гръден кош, и е освободен за домашно лечение. Пътниците в автомобила, двама 19-годишни младежи, са без наранявания. Произшествието е обработено по административен ред.