Двама са пияните шофьори, които си позволиха да седнат зад волана във Великотърновска област през последното денонощие. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че единият е заловен от полицаи от Килифарево, а другият от служители на реда от Полски Тръмбеш, предаде кореспондент на "Фокус“.

Първият случай е регистриран около 14:30 часа в Дебелец, където е извършена проверка на товарен автомобил, управляван от 63-годишен местен жител. При тест на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,03 промила. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Отказал е кръвна проба. Срещу него е започнато бързо производство.

Вторият случай е от 1:00 часа през нощта. Полицаи от Полски Тръмбеш са проверили лек автомобил, управляван от 55-годишен местен жител. При тест на шофьора за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,24 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувана преписка.

През денонощието полицейските патрули в областта са извършили 352 проверки на граждани, от които 89 за употреба на алкохол и  219 автомобила, от тях 26 товарни. Заснети са 21 видеоклипа за скорост. Съставени са 18 акта и са наложени 59 глоби по фиш.