Двама нови общински съветници в Ловеч положиха клетва на заседанието на 27 януари 2022 г. на освободени позиции. Работата на Общинския съвет започна с клетвените думи, произнесени от Моника Прашкова Тонкова-Генчева и Тихомир Цветанов Матеев,съобщиха от общината.

"Във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите в Ловешка община и да работя за тяхното благоденствие“, се казва в клетвата, които останалите съветници изслушаха прави.

Те влизат на местата на Виктор Стойчев и Минчо Казанджиев, които неотдавна преминаха на друга работа.

Новите попълнения наложиха някои промени в постоянните комисии на Общинския съвет. Моника Прашкова Тонкова-Генчева бе избрана за член на Постоянната комисия по бюджет, финанси и европроекти, както и за член в Постоянната комисия по икономическа и стопанска политика, туризъм, приватизация и международно сътрудничество.

Тихомир Матеев става член на Постоянната комисия по бюджет, финанси и европроекти и на Постоянната комисия по правно-нормативни въпроси, жалби, контрол, обществен ред, безопасност на движението и конфликт на интереси.

Промените наложиха и движение на позициите при Валентина Янкова, която излиза от Постоянната комисия по правно-нормативни въпроси, жалби, контрол, обществен ред, безопасност на движението и конфликт на интереси. Същевременно тя влиза като председател на Постоянната комисия по икономическа и стопанска политика, туризъм, приватизация и международно сътрудничество.