Двама мъже са задържани за нападение с нож в Студентски град. На 23 юни в ранните часове от столична болница е подаден сигнал в полицията за постъпил 18-годишен младеж с прободни рани в мишниците.

Пред отзовалия се полицейски екип пострадалият разказал, че около 4 часа сутринта бил нападнат от двама на паркинга до заведение в квартала. В хода на незабавно предприетите професионални действия служителите от Седмо РУ бързо установили извършителите, мъже на 21 и 22 години.

Образувано е досъдебно производство по чл. 129.  Материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура, след което на единия от нападателите е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража за 72 часа“. След оказаната спешна помощ, младежът е настанен в болница за лечение с оглед настъпили допълнителни усложнения, без опасност за живота, съобщиха от МВР.

За броени дни полицаи от Второ РУ заловиха извършител на кражба. На 26 юни жител на кв. "Надежда“ подал сигнал във Второ РУ за кражба от дома му на аудио уредба и флекс машина. Изяснено е, че вероятно грабителят е проникнал в дома на възрастния мъж с подбран или подправен ключ, без разбиване на входната врата.

При проведените оперативно-издирвателни действия на различни екипи,  професионалистите от Второ РУ за няколко дни установили и задържали виновника, 19 годишен, с криминално досие в МВР. Образувано е  досъдебно производство по чл. 195. След направения доклад в Столична районна прокуратура извършителят на кражбата е привлечен в качеството на обвиняем.