Двама мъже и жена са пострадали при катастрофа в Горна Оряховица. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че произшествието е регистрирано вчера следобед.

По първоначална информация в града са се ударили лек автомобил "БМВ“, управляван от 27-годишен от Габрово и лек автомобил "Субару“, управляван от 61-годишен от Велико Търново. В резултат на това са пострадали 20-годишен от село Крушето, пътник в БМВ-то, който е освободен за домашно лечение, водачът на Субаруто - също след преглед освободен за домашно лечение и пътничка в същата кола, настанена за лечение във великотърновската болница. Жената е с множество фрактури на ребра, но без опасност за живота. Шофьорите са изпробвани за употреба на алкохол, взети са им кръвни проби. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

През денонощието полицейските патрули в област Велико Търново са проверили общо 416 граждани, от които 176 за употреба на алкохол и 301 автомобила, от тях 46 товарни. Съставени са 16 акта и са наложени 112 глоби по фиш. Заснети са 27 видеоклипа за скорост.