Двама издирвани мъже, единият с влязла в сила присъда, заловиха полицаи от Великотърновска област, предаде кореспондент на "Фокус“. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че първият е открит при рутинна проверка в горнооряховското село Добри дял. Той е 37-годишен от село Малки Искър и се издирва от РУ – Етрополе с мярка "принудително довеждане“ в качеството на обвиняем по досъдебно производство. Конвоиран е по съответния ред.

Вторият мъж също е заловен от горнооряховски полицаи. Това се е случило при проверка в жилище в железничарския град, където е установен 23-годишен местен жител, с влязла в сила присъда "лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, постановена от Районен съд – Горна Оряховица. Предаден е на служители от "Охрана на съдебната власт“ за привеждане в затвора в Ловеч.

През денонощието полицейските патрули в областта са проверили общо 365 граждани, от които 119 за употреба на алкохол и 221 автомобила, от тях 18 товарни и един мотоциклет. Репатрирани са пет автомобила. Съставени са 18 акта и са наложени 95 глоби по фиш. Заснети са 112 видеоклипа за скорост.