Двама криминално проявени и осъждани самоковци попаднаха в ареста за притежание на дрога, съобщиха от ОДМВР-София. В хода на проведена през вчерашния ден полицейска операция срещу престъпленията с наркотични вещества криминалисти от РУ-Самоков задържаха двама стари познайници на органите на реда. Първи в полезрението на полицейските служители попаднал 25-годишен самоковец. 

При извършена проверка на мъжа и управлявания от него автомобил са иззети топче с около 2 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана и две бучки, реагиращи на амфетамин, с общо тегло около 5 грама. Допълнително, при тестването му за употреба на наркотични и упойващи вещества, в пробата му било отчетено наличие на кокаин, амфетамин и марихуана. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Към 19.30 часа полицейските служители задържали и 37-годишен осъждан самоковец, у когото били открити две пликчета с около 2 грама бяло вещество на бучки, за което признал, че е амфетамин. По случая е регистрирана преписка по чл. 354А от НК.