Двама души са били простреляни тази нощ от барикадиралия се мъж в Стара Загора. Това съобщи пред журналисти началникът на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Лазар Христов, предаде репротер на "Фокус". Той обясни, че вчера около полунощ в полицията в Стара Загора е получен сигнал за две лица с огнестрелни рани, които са потърсили спешна помощ.

"Едното от лицата е с нараняване в областта на ръката, а другото в коремната област и меките тъкани. Вследствие, наши колеги беседваха с контактното лице, с по-леките наранявания. Получихме първоначални насоки за цялата ситуация и начина на прострелването. Колегите работиха през цялата нощ и в днешния ден установиха, че въпросните лица са търсили невърнати кредити от техен длъжник, който е евентуален извършител на прострелването. Идвайки на адреса на длъжника, на мястото където снощи се е разиграла цялата ситуация, той се барикадира и казва, че няма да излезе докато не осъществи контакт с медиите", каза ст. комисар Христов.

По думите му барикадиралият се мъж е криминално проявен, изтърпял е ефективна присъда и наркозависим. Пострадалите също са криминално проявени. По случая има досъдебно производство по чл. 115 във връзка с чл. 18 за опит за убийство.

Рени АТАНАСОВА