Двама души остават в болница след двете верижни катастрофи, които се случиха вчера по пътя София - Варна. От Областна дирекция на МВР - Велико Търново уточняват, че пострадалите са мъж и жена, участвали в първия инцидент.

“Фокус" припомня, че първото произшествие бе регистрирано около 8:30 часа вчера в района на разклона за село Момин сбор. Ударили са се три леки автомобила. Ранени са двама шофьори - 55-годишен мъж от село Панчарево  и  60-годишна жена от Велико Търново. И двамата са настанени за лечение във великотърновската болница с фрактури, съответно на бедро и таз. Тримата водачи са изпробвани за тествани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни.

Причините за катастрофата са в процес на изясняване. По случая се води досъдебно производство.

При втората катастрофа, регистрирана в същия участък, но към 10:30 часа, няма сериозно пострадали. В нея участват седем автомобила, два от които товарни. Всички коли са били в колона и това е довело до сблъсъка. Вероятната причина е несъобразена скорост.

Двама от шофьорите и един пътник са били откарани в Спешна помощ – Велико Търново и след преглед за освободени за домашно лечение, с повърхностни наранявания. Всички водачи са тествани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни.

Нанесени са значителни имуществени вреди по автомобилите. По случая се води досъдебно производство.