Два инцидента – смърт на мъж и удавяне на дете потресоха жителите на дунавското село Връв. В частен дом е открито в кръв тялото на мъж, а 15 - годишно момче е скочила късно вечерта в понеделник от кея на пристанището в селото да поплува в река Дунав и е не се е появило. Още вечерта е започнало издирването на тялото на момчето, но безуспешно.

За двата инцидента за "Фокус" потвърдиха кметският наместник на селото Валентина Иванова и от ОД на МВР-Видин.

Старши комисар Петър Коцин, директор на ОД на МВР-Видин потвърди за Фокус за двата инцидента. Той уточни, че сигнал за открит труп на мъж в локва кръв е подаден на 17 юли сутринта. Веднага на място е пристигнала оперативна група от ОД на МВР -Видин и е извършен оглед. Намереното тяло е на  49-годишния Кирил П.Л., който е живеел на квартира в село Връв. По първоначални данни, уточни Коцин смъртта е настъпила много по-рано преди да е открито тялото. Днес следобяд се очакват резултатите от аутопсията, които категорично ще дадат отговор от какво е настъпила смъртта. По предварителни данни се касае за инцидент, допълни Коцин.

Съселяни на Кирил, разказаха  пред репортер на "Фокус", че мъжът е безработен и помага на хората в селскостопанската дейност, за което те му плащат. През деня е работил в една от къщите, пръскал е с препарати, косил е. В селото му се носи славата на пияница. Съседите му разказват, че вечерта преди инцидента е бил много пиян. Те предполагат, че се е подпрял на един от многото счупени прозорци на старата лятна къща, която наричат мутфак, в резултат на което се е порязал под мишницата и е прерязал вена. Живее сам и не е имало кой да помогне, коментират съседите и е умрял от голяма кръвозагуба.

Днес към 11,30 ч. продължаваха издирвателните мероприятия в река Дунав на 15 годишното момче. Очакват се всеки момент в издирването да се включи водолазен екип от Монтана, каза кметския наместник. Той разказа, че още снощи спасителни екип катери от Гранична полиция, пожарните във Видин и Брегово, рибари с лодки са издирвали тялото на момчето. Деян е 15 годишен, живее във Видин и е бил на гости на своята баба. Отишли вечерта с още три момчета да поплуват в Дунав, скочили във водата от пристанището, но Деян така и не излязъл, разказаха свидетели на инцидента. Местните рибари, твърдят че мястото е много опасно за скачане във водата и плуване. Мястот е много дълбоко и има водовъртежи, които са опасни. На дъното има и големи камъни.

Комисар Коцин потвърди и за този инцидент, който е станал около 20 ч. в понеделник и допълни, че продължава издирването на тялото на момчето. За инцидента са информирани всички Областни дирекции на МВР по Дунав.