Два автомобила иззеха от пиян и дрогиран водач видинските полицаи през почивните дни, предаде репортер на "Фокус“

На 2 февруари 25-годишен видинчанин, шофирал личния си автомобил "Ауди“ под въздействието на наркотично вещество, е бил задържан в полицейския арест. Той бил спрян за проверка и при тестване с техническо средство пробата му реагирала положително на кокаин. Мъжът е дал проби за медицинско изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. Превозното средство било иззето по надлежния ред и по случая е образувано досъдебно производство, уточняват от ОД на МВР-Видин.

Ден по-късно около 4:40 часа на тел.112 постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие на ул. "Цар Симеон Велики“ във Видин. Екип на "Пътна полиция“ установил на място 21-годишния водач от гр. Дунавци, който отказал медицинска помощ. При тестване с дрегер пробата му отчела наличие на алкохол 2,06 промила. Мъжът е дал проба за медицинско изследване. Оперативна група извършила оглед. Автомобилът бил иззет с протокол и репатриран за съхранение в база на МВР в града, а водачът му – задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

Само през януари  2024 година видинската полиция е иззела шест моторни превозни средства и са задържани 10 водачи за шофиране под въздействието на алкохол или наркотични вещества, показва  справка в официалния бюлетин на ОДМВР-Видин. За времето от август, когато влизат в сила на промените в Наказателния кодекс,  до края на декември 2023 г.,  по образувани досъдебни производства в област Видин, са иззети 32 моторни превозни средства, управлявани от собствениците им след употреба на алкохол или под въздействието на наркотични вещества, уточняват от ОДМВР-Видин.