Кюстендил беше домакин на Държавното първенство по стрелба с лък за хора със зрителни увреждания, предаде репортер на "Фокус“. В него участваха тринадесет спортни клуба от цялата страна, в четирите категории, а за отборното класиране се взеха резултатите на най-добрите трима състезатели от всеки клуб. Домакини на първенството бяха Спортен клуб за хора с увреждания "Пауталия спорт 2005“, с финансовата подкрепа на община Кюстендил и "Федерация спорт за хора със зрителни увреждания“, чрез годишната субсидия от "Министерство на младежта и спорта“.

На официалната церемония по награждаването, медалите бяха връчени от кмета на Община Кюстендил Петър Паунов, Иван Андонов, председател на общинския съвет и Иван Янев, председател на ФСХЗУ. Съдии на държавното първенство по стрелба с лък бяха: Иван Иванов – главен съдия, Калинка Иванова, Светлана Иванова и Теодора Иванова.  

В категория Б1 жени първото място е за Даниела Петкова от СКИ "Вихър“, Варна.

В категория Б2 жени шампион е Надя Каратова от СКХЗУ "Пауталия спорт 2005“, Кюстендил. В Б1 мъже първото място е за Ваньо Биячев от СКИ "Вихър“, а в категория Б2 мъже носител на златото е Тодор Георгиев от СКХУ "Бялата лястовица“, Габрово. Първото място при отборното класиране е за СКИ "Витоша“, София.

Венцеслав ИЛЧЕВ