Държавният глава Румен Радев  поздрави видинските деца-спортисти, които се включиха в инициативата "Спортувай с президента“. Стотици деца и младежи от всички спортни клубове в дунавския град взеха участие днес в спортната надпревара в напълно обновената лекоатлетичска закрита писта, покривайки нормативите включени в т.н. "Президентски тест“, предаде репортер на "Фокус“.  

Президентът поздрави участниците с думите : "Тук съм за да подкрепя децата на Видин в техния избор да спортуват и да проявят характер, за да растат здрави, силни и пълноценни граждани на Републиката, готови да се справят с изпитанията на бъдещето“.

Десетки бяха желаещите да се снимат с президента, видя репортер на "Фокус“, накрая отборите и участниците в събитието си направиха обща снимка за спомен.

Президентът Радев категорично отказа на журналистите да отговаря на политически въпроси.

По-късно днес - в 14.30 часа президентът Румен Радев ще участва в откриването на реставрираната като Културен център "Жул Паскин“ синагога във Видин. Събитието е част от Националната програма за отбелязване на 80-годишнината от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война, която е под патронажа на държавния глава.

В рамките на посещението си Румен Радев ще проведе и среща с кмета на община Видин д-р Цветан Ценков, уточняват от президенството.