Буря с дъжд, гръмотевици и силен вятър удари Велико Търново два пъти в рамките на по-малко от 24 часа, предаде кореспондент на "Фокус“.

Първата буря се разрази над града около 21:00 часа вчера. Ураганният вятър, придружен от силен валежи събори клони от дървета в различни части на града. Улиците се превърнаха в реки, а водата на места надвишаваше 20-30 см.

Дърво падна и в двора на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ в старата столица. То се е строполило върху оградата, тротоара и част от стоянка за таксита, която се намира непосредствено пред лечебното заведение. Данни за пострадали граждани няма.

Втората буря беше в следобедните часове на днешния ден. Тя беше по-слаба, но част от улиците в града отново се наводниха. Дъждът от днешния 8 юли не е нанесъл сериозни щети.

От Община Велико Търново заявиха, че не са получавали сигнали за проблеми, предизвикани от опустошителните природни явления, но са в пълна готовност за реакция, ако има нужда от такава.

За днес във Великотърновска област е в сила жълт код за опасно време. Вероятността за валежи, силен вятър и градушки остава до полунощ.

Луиза ТРАНЧЕВА