След 20 години в чужбина, майсторът на четката и длетото от Троян Красимир Кунчев открива в Дупница първата си самостоятелна изложба, предаде репортер на "Фокус“. Събитието е насрочено да 17 ноември от 17.30 часа в галерия "Околийската къща“. Там той ще изложи картини, скулптури и пластики от дърво, както и арт мебели, изработени от масив.

В продължение на 6 години 55-годишният живее в Гърция, където изучава иконопис в един от манастирите на Пелопонес. Негови икони и дърворезби от този период са в частни колекции в Гърция. След това заминава за Франция където работи, живее и твори в продължение на 14 години в Сан Тропе, като част от творбите му също стават част от частни колекции във вили на Лазурния бряг.

Красимир Кунчев минава пътя Камино по френския маршрут и изминава пеш близо 900 километра. Всичките си преживявания като пилигрим по пътя Камино той описва в книгата си "Моят Камино", която също ще бъде представена на изложбата. Събитието е част от културния общински календар за месец ноември.